dimecres, 8 de juny del 2016



Vertical de Templari, del Celler Bàrbara Forés

Divendres 27 de maig del 2017

El Templari de Bàrbara Forés un vi negra criança amb Morenillo i Garnatxa Negra
Bàrbara Forés significa el respecte i la tradició en l'elaboració de vins, transmesos de pares a fills durant més de cent anys, així com la capacitat que té cada nova generació per perfeccionar i millorar l'herència rebuda. D'aquesta manera, amb El Templari han volgut retrobar el nostre passat com a territori buscant l'energia i l'organització que els cavallers de l'Orde del Temple li donaren  quan el van repoblar.
Amb l'expressió vi vermell fa referència al color del vi, més vermell que negre en quant al color i que recupera la tradició catalana a l'hora de definir aquest tipus de vi. El vi negre és una expressió més recent, importada del tinto castellà.
L'etiqueta: Seguint el  segell de l'Orde del Temple que reprodueix 2 cavallers damunt d'un cavall amb la llegenda Militum Sigilum Templo Cristi, l'etiqueta dibuixa un cavall al galop amb dos monjos-guerrers que representen l'austeritat, però també la força i la unió de les persones emparades per la creu.
La finca està situada  sota els cingles de roca calcària de la serra de Pàndols i als peus de l'obaga de la Teuleria. Formant estrats inclinats on hi trobem conglomerats, pinyó i llims barrejats en capes argiloses.

Les varietats: Morenillo (70%) i Garnatxa Negra (30%) . El Morenillo és una varietat pràcticament perduda de la que s'ha iniciat la seva recuperació els darrers anys amb planta autòctona. El cep de Morenillo té un port airós i ben estructurat. Tot en ell és gran de dimensions: El tronc, els sarments, les fulles i els raïms. Per tal de controlar la grandària del raïm fomentem una major competència entre les plantes per aconseguir raïms més petits.
Elaboració actual: Fermentació i maceració en dipòsits d'acer inoxidable durant 35 dies el Morenillo i 28dies la Garnatxa Negra  a 24 graus de temperatura. I una criança de 13 mesos en barriques de roure francès .
Per aquesta vertical comptarem amb la presència de la Carme i el Manolo, persones que tenim en gran estima per la seva calidesa i proximitat, pels enormes vins que fan.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada