dilluns, 20 d’abril del 2015

Tast de Formatges Catalans amb Vins i Caves

Dimecres 17 d'Abril 2015

Catalunya és un país petit de grans vins i caves, i cada cop més de formatges, ambgrans productes artesans reconeguts de primera qualitat. Per tant, estareu d’acord que val la pena fer una aturada per fer un tast que combini el millors d’aquest dos mons.

Aquest serà un tast guiat, on tenim assegurat un joc de sensacions i emocions. Tindrem una introducció sobre l’elaboració dels formatges i a continuació tastarem  cada formatge. A partir de les característiques específiques del formatge, s’ha triat un vi que harmonitzi amb el formatge, i llavors serà el moment de fruir i buscar els punts de trobada entre el formatge i el vi.


Per aquest tast tenim un especialista reconegut, tant pel seu coneixement dels formatges, com dels vins i caves: en Ramón Roset, un professional enogastronòmic, proper, entranyable, que el podríem definir com un analista sensorial de vins, caves, i formatges, col·laborador de la revista Cupatges, Cavaller Confrare de la Confraria del Cava de Sant Sadurní i  Acadèmic de l’Acadèmia Tastavins Sant Humbert del Penedès.

Els formatges que vam tastar el divendres van ser:

Tou de Til·lers
Llet de vaca. Pasta tova. Pell florida.
Formatgeria Tros de Sort (Sort, Pallars Sobirà)
Guillamina Blanc
Gewürztraminer, Verdejo, Sauvignon blanc
Celler Cercavins (DO Costers del Segre)

Botàs
Llet crua de vaca. Pasta tova. Pell rentada.
Formatgeria Molí de Ger (Ger, Cerdanya)
Viladellops Xarel·lo
Xarel·lo
Celler Viladellops (DO Penedès)

Cuirol rodó
Llet crua de cabra alpina. Pasta tova. Pell florida.
Formatgeria Cuirols (La Nou, Berguedà)
Sàtirs Blanc
Macabeu
Celler Arché Pagès (DO Empordà)

El Carrat
Llet crua de cabra. Pasta tova. Pell cendrada.
Formatgeria Bauma (Borredà, Berguedà)
Gran Copos Blanc
100% Garnatxa blanca
Cellers Unió (DO Terra Alta)

El Tou madurat amb fongs
Llet crua d’ovella. Pasta tova. Pell florida.
Formatgeria Casa Mateu (Surp, Pallars Sobirà)
Cava Rigol Brut
Macabeu, xarel·lo, parellada
Caves Rigol (DO CAVA)

Puit Rústic
Llet crua d’oella. Pasta tova. Pell florida.
Formateria Valette (Sant Llorenç de Morunys, Solsonès)
Garnatxa d’Empordà
Garnatxa roja
Celler Cooperatiu d’Espolla (D
O Empordà)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada