Dimecres 11 de Març 2015
Entre les grans varietat italianes de vins negres tenim sens dubte la delicada i difícil Nebbiolo del Piemont i la potent i agraïda Sangiovese de la Toscana. En aquest tast volem profunditzar el coneixement dels grans vins italians, reconeguts entre els millors i més cars del món. Els grans Barolos i Barbarescos del Piemont i els Brunellos de Montalcino de la Toscana són de les zones on el Nebbiolo i la Sangiovese s'expressen amb tota la seva amplitud i capacitat, això no desmereix altres varietats com la Barbera del Piemont que també provarem.
Però com a tot arreu hi ha de tot, en aquest tast hem anat a assegurar la jugada i amb dos vins de GAJA, El celler Gaja va ser fundada per Giovanni Gaja el 1859 i ha estat propietat i operat per cinc generacions de la família Gaja . Giovanni Gaja era el besavi d'Angelo Gaja , actual propietari d'un dels celler amb més reputació d'Itàlia ho assegurem, un d'ells serà el mític Sperss, un Nebbiolo de la zona de Barbaresco etiquetat com a DOC Langhe, molt difícil de trobar i a més si el que provarem és del 1994, una autentica joia!!! A més trobarem Barolos , Barbarescos i Brunellos del segle passat i els podrem comparar amb els més recents, molt d'ells amb cultiu ecològic!!
Denominació Nom Anyada Celler
DOGC Brunello di Montalcino Castello Banfi 1988 E. Mariani (Montalcino (Toscana))
DOC Langhe Barbera Sitorey 1996 Gaja (Barbaresco (Piamont))
DOGC Barolo Barolo 1996 Giacosa fratelli (Neive (Piamont))
DOC Langhe Nebiolo Sperss 1994 Gaja (Barbaresco (Piamont))
DOGC Brunello di Montalcino Brunello 2007 Cecchi (Montalcino (Toscana))
DOGC Barolo Castelleto 2010 Mauro Veglio (La Morra (Piamont))
DOGC Barbaresco Barbaresco 2010 Renato Fenochio Neive (Piamont))
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada