Divendres 19 de Juny 2015
La Garnatxa Blanca és una de les grans varietats catalanes de raïm blanc. Altres noms amb què és coneguda són: alacantí, garnatxa grisa, lledoner, cadira blanca o sillina blanca.
Té gotims de mida no molt gran i compactes. Les baies són de mida mitjana, forma rodona i color groc-verdós. S'ha fet servir tradicionalment sola o barrejada amb garnatxa roja, macabeu, parellada, moscatell. Produeix vins de gran cos i elevat grau, de color groc palla; desprèn aromes florals i afruitats amb un fons de ginesta que li confereix originalitat.
És troba a les DO’s Alella, Penedès, Costers del Segre, Tarragona, Montsant, Terra Alta, Cariñena, Cigales, Empordà, Navarra, Priorat, Rioja i Somontano.
En aquest Tast hem volgut fer un recorregut per les garnatxes blanques que es fan arreu del país, amb i sense criança, escollint vins que representin cada territori, molt d’ells premiats als darrers anys. Ens trobarem amb garnatxes blanques de la Terra Alta, Montsant, Priorat, Empordà, i del Penedès, i en aquest tast em volgut que sigui un elaborador que reivindica la expressió del territori, ben a prop a DO Penedès amb Josep Mitjans de Loxarel, amb un projecte que respon a la voluntat de donar sentit a les vinyes d’alçada. Provinent d’unes vinyes de terreny pobre, pedregós i calcari, l’expressió del territori.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada