dilluns, 22 de juny del 2015

Tast de Garnatxes Blanques

Divendres 19 de Juny 2015

La Garnatxa Blanca és una de les grans varietats catalanes de raïm blanc. Altres noms amb què és coneguda són: alacantí, garnatxa grisa, lledoner, cadira blanca o sillina blanca.

Té gotims de mida no molt gran i compactes. Les baies són de mida mitjana, forma rodona i color groc-verdós. S'ha fet servir tradicionalment sola o barrejada amb garnatxa roja, macabeu, parellada, moscatell. Produeix vins de gran cos i elevat grau, de color groc palla; desprèn aromes florals i afruitats amb un fons de ginesta que li confereix originalitat.

És troba a les DO’s Alella, Penedès, Costers del Segre, Tarragona, Montsant, Terra Alta, Cariñena, Cigales, Empordà, Navarra, Priorat, Rioja i Somontano.
 

En aquest Tast hem volgut fer un recorregut per les garnatxes blanques que es fan arreu del país, amb i sense criança, escollint vins que representin cada territori, molt d’ells premiats als darrers anys. Ens trobarem amb garnatxes blanques de la Terra Alta, Montsant, Priorat, Empordà, i del Penedès, i en aquest tast em volgut que sigui un elaborador que reivindica la expressió del territori, ben a prop a DO Penedès amb Josep Mitjans de Loxarel, amb un projecte que respon a la voluntat de donar sentit a les vinyes d’alçada. Provinent d’unes vinyes de terreny pobre, pedregós i calcari, l’expressió del territori.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada