dimarts, 3 de novembre del 2015

Tast de Carinyenes

Divendres 16 d'Octubre 2015

Com ja sabeu aquest any les varietats tindran un pes específic molt important, i per això si vàrem començar amb la Garnatxa, volem acabar els tastos d'aquest cicle amb la Carinyena l'altre gran varietat de raïm negre del nostre país.

El raïm de carinyena és gran i compacte, de maduració tardana i molt productiu. El gra és esfèric i de color blavós. L'etimologia del nom prové de la població aragonesa de Carinyena. Altres noms són: Samsó, Sansó, Caranyena o Esquinça-roba.
La varietat carinyena es conrea tradicionalment a l'Aragó, al Priorat (DOQ Priorat i DO Montsant), al Rosselló (AOC Costers del Rosselló i AOC Cotlliure) i a l'Empordà (DO Empordà), i s'ha estès per tot el món.

Te la fama de ser una varietat amb molt color i poc aromàtica, i que necessita del cupatge de la Garnatxa o del Ull de llebre per envellir bé, però les Vinyes Velles de Carinyenes són un altre cosa!!

En aquest Tast volem fer un recorregut per la geografia de la Carinyena, amb Catalunya com a referent, descobrir els seus descriptors i quines variacions dona en funció del terreny i la climatologia, i ho volem fer de la mà d’un veritable expert de la varietat, en Oriol Guevara, amb una profunda experiència provinent dels seus estudis a Califòrnia, Borgonya i Barcelona, i de la seva carrera professional en Cellers de tot el món: a més de Catalunya i Espanya inclouen Estats Units, Austràlia, França i, recentment, la Xina. A més, Oriol ha estat Director General de INCAVI), President de l’Associació Catalana d’Enòlegs, i ha estat professor i ponent en diversos organismes(INCAVI; ACE), acadèmies (outlook wine), escoles (de turisme, de hosteleria, escola oficial d'idiomes), Universitats (UAB, URV,...), congressos, fòrums i simpòsiums..




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada