Visita al Celler Joaquim Batlle
Dissabte 31 d'Octubre 2015
L'any
1999 neix el celler Joaquim Batlle a Tiana, a 308 metres sobre el
nivell del mar i dins del Parc Natural de la Serralada de Marina, en una
finca de tres hectàrees. Es tracta de La Sentiu, un terreny orientat
cara a mar i sota la influència de la brisa mediterrània, anomenada
foranell. El característic sòl de la zona, granític, molt erosionat i
configurat de saulons blancs, aporta trets minerals als vins que
elaboren.
El cultiu i l'elaboració de vins que duen a terme són
totalment ecològics per adequar-se a l'entorn natural que rodeja la
finca. Produeixen fins a 15.000 ampolles a partir de les varietats
autòctones de la DO Alella, garnatxa, pansa i picapoll, de les quals
extreuen tres vins distints que reben el nom del vent de la zona:
Foranell Pansa Blanca, Foranell Picapoll i Foranell Garnatxa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada