dilluns, 1 de febrer del 2016

Presentació-Tast de vins de Pascona (DO Montsant)

Divendres 22 de Gener 2016

Benvolguts Socis i Amics,
A tots aquells que vulgueu ser socis del Club Envinades o renovar la vostra quota us volem donar una benvinguda molt especial,

Pascona neix a la vall dels Fontanals, lloc idíl·lic per al cultiu de la vinya, proper a la població de Falset. Es compren d’una Finca de 20 hectàrees, on hi trobem diferents varietats de raïm. Tant la finca com el celler han passat de generació amb generació. Fruït de la tradició vitícola, que a través d’una selecció acurada gra a gra de cada varietat i de les noves tecnologies enològiques fan que Pascona sigui un vi especial, cívic i divers, a on es manifesta la tipicitat de la vall.

Es distingeixen tres tipus de sòl: argila, sorra granítica i llicorella. I 5 varietats diferents. El resultat són uns vins plens de tipicitat i caràcter, que a vegades els entesos confonen amb la garnatxa, pròpia del Montsant. Hi contribueixen l’elaboració manual -escàs producte químic, la verema gustativa -sense analítiques, la riquesa de la zona per la flora autòctona, la disponibilitat hídrica, el calendari lunar i sobretot un treball rigorós i acurat al terrer i en els dos moments més determinants: la collita i el premsat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada