dimarts, 22 de març del 2016

Vertical de Pater, la garnatxa de La Figuera (DO Montsant)

Divendres 04 de Març 2016

Ficaria Vins (nom que deriva del mot llatí de “La Figuera”, a la comarca del Priorat) va néixer l'any 2002 a partir de la il·lusió de Jaume Roca i Montse Castro. Un Celler familiar dedicat bàsicament a l'elaboració de vins que neixen del coneixement de les vinyes i de les emocions i sensacions que aquestes transmeten. Vins amb ànima, capaços de fer-nos sentir aquestes emocions a través de la seva personalitat i identitat

El vi Pater es va vinificar per primera vegada l'anyada 2003, amb el raïm procedent de les vinyes més velles, treballades intentant respectar al màxim el seu equilibri i la seva biodiversitat, seguim criteris d'agricultura ecològica i biodinàmica.

Un Monovarietal de Garnatxa Negra, una varietat elegant i amb caràcter que a la Figuera dóna una de les seves millors versions gràcies a les condicions de sòl (argila), alçada (més de 500 metres sobre el nivell del mar) i clima (garbinada).

La vertical consistirà en un tast de Pater de les següents anyades: 2003, 2004, 2005, 2008, 2010, 2012, 2013. Entre elles estan la primera 2003 i la última 2013.

Pater, Garnatxa negra 100 %. Vinyes entre 30 i 80 anys, totes de finques pròpies a La Figuera (DO Montsant), situades entre 300 i 625 metres i amb sòls tipus Argilòs – Calcari. Criança 12 mesos en barriques de 225 litres de roure francès

Per aquesta vertical comptarem amb la presència de Jaume Roca, copropietari del Celler, que és persona propera i apassionada que ens explicarà a través dels seus vins la Varietat, el Lloc i la seva pròpia Història coma celler. Una experiència en primícia.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada