dimarts, 22 de març del 2016

Tast de grans vins negres de Bordeus

Divendres 18 de Març 2016

Exclusiu per socis/es

Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc i Merlot, les 3 grans varietats de Bordeus, que varien el domini depenent dels terrers i zones.

Bordeus una dels vinyers més grans del món que s'organitza al voltant de tres eixos fluvials, amb més de 105 000 hectàrees i 53 denominacions. Hi ha més de 3000 finques entre les quals 200 tenen una fama especial.

Al nord, el Médoc és un lloc privilegiat per a la producció del vi negre: és aquí on es produeix els molt coneguts Pauillac, Margaux, Listrac, Moulis, Sant-Julien i Sant-Estèphe. Al Sud de Bordeus es produeixen els vins de tipus "Graves" (Pessac, Léognan). Entre els rius de la Garona i de Dordonya se situa la regió de l'Entre-Deux-Mers, que, sent la major regió vitícola de Bordeus, proposa una àmplia diversitat de vins blancs i negres. A l'altra banda del Dordonya, pujant fins al Nord, es pot descobrir vins amb domini del Merlot: és el cas per al Libournais, el Blayais, el Bourgeais, el Fronsac, el Pomerol i després els pobles i els vessants de Saint Emilion.


 

Benvinguts a Bordeaux i als seus meravellosos vins!!!
En aquest tast com sempre tindrem sorpreses!!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada