dilluns, 23 de març del 2015


Tast d'Albarinyos de Veiga Serantes. DO Rias Baixas
Dimecres 11 de Març 2015

En aquest tast  de vins d'un petit celler gallec, Veiga Serantes (Subzona Salnés, DO Rías Baixas), que fa uns albarinyos de petita producció, un d’ells un producte molt personal i diferent.

En aquest Tast provarem 2 vins i diverses anyades del mateix vi


Com ja sabeu l ’Albarinyo és una varietat de raïm que es caracteritza pel seu aroma,  recordant al d'un albercoc. El vi albarinyo és un vi blanc, ampli, sec, molt lleuger i deliciós. El prestigi del albarinyo, que aconsegueix els 13 graus al Salnés, va fer recuperar els ceps autòctones, començant la replantació en 1960. En aquesta comarca és ja pràcticament l'única varietat conreada.


El albarinyo és considerada una de les varietats autòctones més importants de Galícia. És una varietat de raïms petits, de maduració primerenca i vigor mitjà. Té un color groc-palla, brillant, amb irisacions daurades i verdes. Posseeixen aromes florals i afruitats, fins i distingits, que impressionen agradablement, d'intensitat mitjana i durada mitjana-llarga. El seu sabor és fresc i suau, amb prou cos i grau alcohòlic (entre 11 i 13% Vol.), Acidesa equilibrada (entre 7 i 9 g / l), harmoniosos i d'amplis matisos.


En aquest Tast tindrem un representant del celler, que ve especialment per a nosaltres.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada